Publisert av: tornerose | mai 10, 2008

Hjelp, snart er jeg peppermø på papiret

Det er ikke vits å stritte imot lenger, det er ikke vits å innbille seg noe annet. Det er ikke vits å gjemme seg under dyna eller ta på seg fjortisklær. Jeg får bare innse det. Jeg trer for alvor inn i de voksnes rekker. Jeg blir 30 om ganske kort tid. Egentlig er jeg ikke fan av å feire meg selv, helst ville jeg gjemt meg bort på hytta den dagen for å forhindre pepperkorn eller pepperdrysser. Men søren heller, jeg kan like godt gå inn i 30 åra med hevet hodet. Dessuten er ikke en elektrisk pepperkvern å forakte, den manuelle jeg har begynner å bli sliten. Så er spørsmålet, hva slags feiring skal jeg ha? Den bør være me-vennlig. Med andre ord helst minst mulig å planlegge/forberede, forholdsvis rolig og gjerne utendørs og ikke for lenge. Har dere noen forslag? Tilstelningen vil finne sted i Oslo..

 

Da jeg var hjemme overhørte jeg pappa og samboern hans drive og fable om en egen vri på feiringen. Skrekk og gru! De har nemlig sett på ungkaren på tvnorge, og ville da selvfølgelig finne 40 single karer de ville invitere. Så ble det opp til meg å stemme ut en etter en, noen allerede før middagen stakkars, andre før kaffen. Forhåpentligvis skulle det være igjen en prins kl 12… Men er ikke supergira for det konseptet altså.. Selv om de har det sabla artig når de planlegger det. De har til om med planer om å få tak i Sturla Berg som de vet gjør meg mo i knærne, samboeren til pappa jobber vegg i vegg. Hjelp- dette er alt annet enn ME-vennlig!!

 

Men til det jeg ville ha forslag på- hvordan kan jeg ferie bursdagen? Eller hvor? Hva skal man spise som er godt men enkelt?

Og sist men ikke minst- er det noe jeg MÅ gjøre før jeg er 30 så si det nå!


Responses

 1. Gå inni 30-årene med hevet hode, og rak rygg:)) trøst deg med at det er verre å bli 40 :)))) hihihihi var det i feb.

 2. Ikke stress når det gjelder alderen. Jeg har vært peppermø i snart 3 år, og jeg synes det går så fint så…

  Dersom maten er det som skaper mest stress i forbindelse med feiringen, kan du gjøre det sånn en venninne av meg gjorde det i fjor. Hun inviterte masse folk, men sa de måtte ta med mat og drikke selv. Dette ble satt på et stort bord hvor alle kunne gå å forsyne seg. Det var utrolig mye god mat og drikke, og det ble en flott fest.

  Du kunne jo ha kostymeparty med et spesielt tema, det er alltid morsomt.

 3. Jeg hadde voksenparty lørdag, med vin og ost og kjeks. Har bursdag i mai jeg også, så det ble ganske så sommerlig og koselig med blomster og ballonger hehehehe. Så var det byen på kvelden og natta. Og jeg hinket hjem hjem igjen *ler*. (tråkka feil med ene foten på dansegulvet) Og dagen etter kom en venninne med krykker. Jeg husker jeg tenkte: jah, dette var jo god start, her krykker jeg meg inn i tredveåra ja!

  På søndag hadde jeg invitert alle tanteungene mine, og vi spiste alle kakene jeg hadde slitt i dagevis med å bake, og ballonger og girlandere preget stua, litt dårligere vær denne dagen. Og ungene kom med kos og klem og pynta hår og kjoler, og jeg hadde gaver og is da jeg tok imot dem i døra. Ungene med store øyne: Får VI gaver i dag også? :))

  Jeg hadde så lyst å samle alle ungene, og det var så utrolig rørende å se dem komme på rekke rad inn døra her, forventningsfulle og strålende glade, som bare unger kan være. Husker jeg tenkte etterpå at DET var den beste bursdagen min noensinne! Den gladeste, den koseligste, den lykkeligste :))

  (ikke noe sladder, ikke noen holdninger, ikke noen fasader, and you name it, og hvis det oppstod noen sjalusidrama så ble det uttrykt der og da, sagt rett ut, og ferdig med det, i motsetning til i voksnes verden 😉

 4. Takk sivert!!! Japp får prøve på det, jeg har troen på at 30 åra skal de bli de beste i livet mitt 😀

  Euguine: Puuuhh, godt du har tråkket opp stien og vet hvordan det er.. 😉 At folk tar med seg ting høres ganske fint ut, i stedet for gave feks. Hadde dere litt koldbordaktig hos venninna di?

  Hehe, åssen ser ei peppermø ut, om jeg skal kle meg ut som ei? 😀

 5. Først av alt: gratulerer så mye med dagen Chanel!!!!! (Har egentlig bursdag i juni, må bare planlegge litt i god tid 😉 )

  mmmmm, vin ost og kjeks hørtes digg ut!!! Flott tips!
  Har du stor leil? Jeg funderer litt på dette med å få så mange inn i min lille leil, og at jeg ikke har noen uteplass, hmmm …

  uff, stakkars for en start på 30 åra ja.. :/ Men det tyder vel bare på at du er ei aktiv jente som tar deg en svingom fortsatt 😉 ?

  ÅÅååå det med tanteunger hørtes herlig ut!!!Kanskje jeg kan låne dine? hehe.. Midt i blinken ja. Barn er bare herlige rett fram, ikke noe snikk snakk eller tull. Høres ut som idealbursdag!!! Kanskje jeg skal låne noen av barna mine i barnehagen?? Muligens ikke så me-vennlig men..

  Hvordan føltes det å bli 30??
  vi skal vel klare oss 😀

 6. HAdde det ikke vært greit om venninnene dine bare stelte i stand hele festen?? 😉

  Kjipt at du (trolig?) ikke er på jobb den dagen. Da hadde du sikkert blitt feira stort av alle de søte små.. 😀 De kan det med bursdager! 🙂

  Si i fra når vi kan gratulere,da! Og ting du skulle ha gjort… Neeeeei, sikkert ikke noe du ikke har gjort allerede.. 🙂

 7. ost og kjeks og vin er snadder ja 🙂

  må bare tillegge at det jeg beskrev er noen år sida nå hehe. (Men bare NOEN) Glemte å skrive tydelige detaljer LOL!
  En fredag og lørdag i mai da jeg fylte 30, lissom! 😉

 8. hihi , gikk fem på der jeg chanel 😉 Du er uansett ung i mine øyne 😀

  Ulme: Jo hadde det vært så vel, driver og håper i det lengste på at noen skal finne på noe sånt av seg selv, men virker som mange er veldig busy for tiden. Men ønsketdrømmen hadde vært det 😀
  Nei, er ikke på jobb da, med mindre jeg drar ned den dagen for litt ekstra kos på dagen 🙂 De hadde helt klart fått meg i festhumør, de storsjarmørene der 😉

  Hehe, skal se om jeg hinter om dagen..
  Jeg skulle egentlig ha mann, 2 barn, hus og stasjonsvogn innen jeg var 30, men har visst ingen av delene 😉 Har bråhast om det skal skje før dagen gitt 🙂

 9. jøss så mye «dagen» jeg skrev da o_o

 10. He,he! Heier på chanel som bare kaller det «lørdag».. Hvilket år er da ikke av betydning.. 🙂

  He,he, 2 barn, hus og stasjonsvogn kommer etterhvert, vettu.. 🙂 Be patient!¨

  Barn sliter du kanskje med før de 30 (iom at det faktisk tar litt tid..), men alt kommer med seg..

  Hint litt om dagen, da, så vi får en sjanse til å gratulere! 😀

 11. Men husk at det er kun «på papiret.. «.. 😉

 12. God ide å satse på at vennene lager party! Men du må kanskje ha is i magen. Jeg visste ikke noe om min egen feiring før kvelden før, og da bare tid og sted. Det ble veldig hyggelig. Man blir forresten bare lykkeligere og lykkeligere med årene 🙂

 13. tornerose: Det siste først… Ei peppermø er kanskje en pepret indrefilet 🙂

  Når det gjelder maten som ble medbrakt, havnet der litt av hvert på bordet. Salat, gryterett og ris, rundstykker, kyllingklubber, pizzahorn, blomkålsuppe osv… kommer ikke på mer sånn i farta. Av drikke var der både brus, øl og vin.

 14. Det rareste med å bli 30 er å måtte krysse av i rubrikken for 30-40 år når man skal søke om Shellkort.

 15. Få vennene til å gjøre jobben, len deg tilbake og nyt!
  For øvrig var det gøy å fylle 30, syntes jeg. 40 også, men 50-årsdagen min var den herligste og morsomste og gladeste festen jeg har hatt noen gang.
  På bånnlinja: det er vidunderlig å leve!

  Gratulerer med dagen, -jeg håper du får en flott dag 😀

 16. Hehe, sant Ulme, kun på papiret 😉 Så lenge jeg fortsetter å føle meg som en 20 åring så har det ikke så mye å si..

  Sander: Å så koselig at vennene fiksa for deg!! Jeg er jo litt kontrollfreak eller behov for å vite hva som skal skje, spørs om jeg har så mye is i magen til at jeg tørr det da? Hørts jo veldig deilig ut! Så herlig at man bare blir lykkeligere og lykkeligere.. nesten så jeg gleder meg litt jeg nå.. tiåret man skal bli lykkeligere 😀

  Eugeine: *haha* der har du det- pepperbiff må man jo hapå en sådan dag!!! knis..

  Buster: Oi, det har jeg ikke tenkt på.. Nå kommer jeg definitivt i en kategori opp ja. Så er det en ting jeg bør fikse før jeg er 30 så er det shellkort 😉

  Britt Åse: Så godt å høre.. Kanskej vi blir mer livsnytere ettersom tiden går og aldern kommer til? Håper dagen blir slik at jeg kan lene meg tilbake å nyte… tror ikke mine venner er sånn som fikser alt for meg, men lov å håpe 😉
  (psst, dagen er ikke helt ennå, bare begynt planleggingen 😉 )

 17. reker og loff, er også en snadder-ting på disse tider 🙂
  lettvint og godt. Hadde det på 18-års partyet mitt, husker jeg. Og det er mer enn NOEN år sida 😉

 18. Ja chanel! Enkelt å fikse, billig og sabla godt, helst med en iskald chablis ved siden av 😉 Kan fortæres ute og inne, bra forslag!

  Hadde det på 18-års partyet mitt, husker jeg. Og det er mer enn NOEN år sida
  *knis*

 19. Jeg hadde 30-årsfeiringen min 4 måneder etter dagen min. Det var fordi jeg hadde bursdag på vinteren (det har jeg faktisk fortsatt, når jeg tenker meg om) og sikkert fordi det bare passet bedre da. Jeg har ikke store plassen, men fikk lånt et ekstrabord så vi hadde langbord i stua. Jeg laget et eller annet, men husker ikke helt hva. Hmm, det er da ikke SÅ lenge siden..? Husker bare panikken da det så ut som det var for lite (og jeg syntes jeg lagde så mye!), men det gikk fint. Dessuten hadde et par venninner bakt kaker.

  Jeg hadde hengt opp advarsel for naboene, som seg hør og bør… men det var jo bare pinlig, for disse damene som var hos meg skrudde stadig ned musikken fordi de ville prate. Så det ble ikke akkurat hæla i taket, men veldig veldig koselig!

  Jeg likte å fylle 30. Jeg følte at jeg «tok igjen meg selv»… men så hadde jeg også allerede vært gift, fått barn og blitt skilt.

  Å bli 40 (som heldigvis er noen år unna ennå) føles verre, men jeg tror ikke egentlig det er noen grunn til å grue seg. Man er som man er uansett.

  Jeg synes spleiseparty må være tingen for deg. Eventuelt at du kaller inn venner som kan hjelpe deg så du slipper være vertinne. Det er nemlig innmari stress. På nyttårsaften hadde vi en liten fest her og da hjalp alle til. Det var innmari godt! Det virker som folk synes det er en hyggelig måte å gjøre det på, uhøytidelig og greit. En bakte, en lagde mat (vel, vi hjalp til flere av oss), en ordnet leker og pynt osv. Kjempekoselig!

  Lykke til, jeg håper du slipper ungkarskvinnefesten… det høres litt pes og stress ut. 🙂

 20. Å bli 30 er mye skumlere på din side enn på min. Gled deg du! Finnes det et sted der dere kan være ute, men hvor dere har et tak å krype under om det trengs? Jeg syns alltid det er best med ute-fest. Håper du får en strålende feiring!

  Noe du bør gjøre før du blir 30?
  Bare nyt dagene du, og ta vare på stunden just nu.

 21. Ta med deg noen gode venner å dra på heisatur en el anna plass.. Kan gjøres kjempebillig å bare stikke avsted på feks telttur eller man kan ta en storbylanghelg hvis det er mulighet for det.. Tenker etter hvordan DU vil feire dagen din og hint masse om det til venner å kjente så kan det hende de overrasker deg med det 🙂

 22. I dag er det, iflg Catalyzator, verden ME-dag.. Man gratulerer vel ikke folk på slike dager, men kan jo sende en ekstra tanke! 🙂

  http://vlogg2008.catalyzator.net/

 23. Lothiane: ja tror nok jeg må være litt tydelig på at jeg trenger litt hjelp, sånn som til nyttårsfesten din. Hørts ut som begge festene ble kjeme fine 😀 (Selv om du stresse litt på 30 årslaget..) Speiselag er lurt, både for min stakkars lommebok og i fh til hjelp..

  Jeg likte å fylle 30. Jeg følte at jeg “tok igjen meg selv”… Godt å høre!!! Suger til meg alle slike god-ord om tiden jeg snart skal inn i…

  JAA, den ungsfesten vil jeg slippe!! eller om Sturla kommer så dukker jeg nok opp, *Glis*

  Takk for flotte råd og erfaringer!!

 24. Glama: Finnes det et sted der dere kan være ute, men hvor dere har et tak å krype under om det trengs?
  Det er akkurat en sånn plass jeg er på utkikke etter… hmmm, et sånt sted man kunne leid tro??

  Jeg skal prøve å nyte nuet, og jeg synes det er godt at du har tråkket opp stien for meg, så bare tasser jeg etter jeg 😀

  Sisselkatrine: Flott, nå fikke jeg link med bloggen din, fikk ikke det de andre dagene ser du 😉 Det med hinting må jeg nok begynne så smått med ja, tror mine venner må ha det rimelig inn med t-skjeer liksom 😉 Men heisaturen får jeg drøye siden jeg ikke er så i slaget. Litt i slaget, men ikke sånn danmarkstur i slaget, men hørtes festlig ut i grunn. 😀

 25. Ulme: I dag er det, iflg Catalyzator, verden ME-dag.. Man gratulerer vel ikke folk på slike dager, men kan jo sende en ekstra tanke!
  Ååå så koselig å være tenkt på vennen!! Nå ble jeg glad 😀 Ikke verst å ha en sykdom som har sin egen dag da..
  Klem 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: