Publisert av: tornerose | august 28, 2008

Griske mobiloperatører…

Visste dere at det kan komme til å koste deg 4 kr pr melding når du er i utlandet? Skriver man da en melding på 5 sider så blir det 20 kr! Det visste iallefall ikke jeg, og sendte små oppdatering til venninner og familie der hjemme. Har strengt tatt aldri vært i utlandet etter jeg fikk Chess abonnement, og fikk rett og slett sjokk da jeg så fakturaen. Kostnaden på meldingene i Hellas kom på over 800 kr!!!??? Så vær obs og sjekk prisen på forhånd, DET skal jeg gjøre neste gang! For det hjelper lite å komme etterpå å klage… 😦  Chess er dermed bare billig her i landet, men tar så til de grader igjen om man forflytter seg ut av Norge. Da jeg var i Nambia var meldingsprisen halvparten av det de er i Norge, skjønn det den som kan?

Reklamer

Responses

 1. Joda, jeg visste det. Man har flere ganger blitt advart både i tv og radio, så dette burde man ha fått med seg.
  De gangene jeg har vært utenlands, har jeg på fårhånd sjekket mobilprisene i de landene jeg skal til. Det er svindyrt, men mange glemmer det.

  Det også mange glemmer, er at dersom to nordmenn ringer hverandre i syden, koster det kjempemasse, siden samtalen går via norge.

  Når foreldrene mine er i syden gjør vi det sånn at jeg ringer dem, for det blir mye billigere. Det er billigere å motta samtaler enn å ringe ut selv når man er utenlands. For JA, det koster masse og motta samtaler også!!

  Men dumt du ikke hadde fått med deg dette, for sånne regninger er ikke noe morsomt å få.

  Dessverre er det sånn, at de som er billigst her i landet, er oftest de som er dyrest i utlandet. Har sett det når jeg har sittet og kikket på priser.

 2. Det var skikkelig dyrt, ja!

 3. huffda, ser nå at jeg virker veldig arogant i begynnelsen av den forrige kommentaren min. Det var ikke meningen altså. Selvfølgelig ikke alle som følger med på «forbrukerinspektørene» på NRK1 eller «tv2 hjelper» deg 🙂

 4. Det går fint Eugenie;) Det var jo rett og slett dustete av meg selv å ikke undersøke dette på forhånd, så har meg selv og takke. Er litt sur på meg selv og fikk meg en kraftig lærepenge. kokte nok bort i kålen siden jeg måtte søke om tilatelser på det ene og det andre før jeg dro. Og tenkte at det sikkert var likt som i Nambia den gangen. Jeg tror jammen jeg skal begynne å se på tv2 hjelper deg!! 😉

 5. Når jeg er utenlands, har jeg som oftest mobilen avslått, og har den bare på når jeg skal bruke den. Gjør de hjemme oppmerksom på dette, for det er så lett å glemme at det koster og motta samtaler også. Tror nok det er der de fleste får seg en overraskelse.

 6. Æsj så kjedelig, Tornerose! Jeg har fått meg en smekk selv når jeg har vært utenlands. Jeg har jo visst det kostet, men ikke hvor mye. Innmari kjedelig. De siste gangene jeg har vært utenlands har jeg vært «streng» og sagt at folk ikke får lov å melde/ringe. 😉 Vi får heller holde oss til epost så lenge det går.

  Jeg har Chess selv.. og vet ikke hvor fornøyd jeg er lenger. Kanskje det finnes noe billigere? Spesielt som også har noe rimeligere utenlandspriser. Tips anyone?

 7. Eugenie: Jeg har brukt å være som du, skikkelig restrektiv. Men det har vært mest i fh til dette med å ringe/bli oppringt. Hehe, kunne som sagt ikke falle meg inn at å tekste var så dyrt. Det er sikkkert mange som får seg noen overraskelser. Regningen min er nesten som en ny hoppepåtur til syden jo, surt :S

  Lothiane Ja virkelig. Føles så bortkasta på et sett og man sitter og angrer på hvorfor i alle dager man sendte lange «snikk-snakk-meldinger», når man egentlig kunne sendt en og ferdig med det. Men det hjelper ikke å være etterpåklok. Har iallefall lært av dette til neste gang. Leste om din sjokkregning også, følte med deg. Det vil kanskje finnes noen som er billigere på utland enn chess, men til innland er de nok en av de billigste.. Men dukker det opp noe, så si gjerne fra.

  Jeg som bruker å få regninger på 350.. jaja.
  Har iallefall funnet ut hvor mye det koster å sende melding på utland.. siden jeg har hatt litt kontakt me greske guder som ikke er greske. Men, nå får det bli mindre kontakt gitt..

 8. Lothiane: du kan jo ta en titt på http://www.talkmore.no Selv om det er forhåndsbetalt, kan du sette det opp til automatisk og fylle på kontoen din når den kommer under 50,- og du får beskjed hver gang med SMS.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: