Publisert av: tornerose | desember 1, 2009

En bit av livet mitt

I ukesvis har stuebordet mitt sett slik ut. Det har vært stoff og utstyr i alle rom, det har blitt klippet, strøket, sydd, malt og scrappa og bare jeg har visst hvor ting har vært i kaoset. Jeg har levd i min lille bule uten spesielt mye kontakt med omverdnen. Jeg har hatt tusen ideer, noen har blitt satt ut i live, andre har det blitt med ideen foreløpig.  Sykdommen gjør at det blir lengre pauser mellom slagene, men på gode dager har maskina gått varm i tredje gir her. Jeg har sydd veldig mye kult i vintagestil, med herlige blonder mot røff lin, og det meste med flotte strykemerker. Jeg har startet en ny blogg hvor produktene er foreviget, og kan bestilles. (Faste lesere kan godt få den navngitte bloggen om dere vil).

Jeg har lekt meg med blonder og herlige stoffer. Puter, sminkepunger, julehjerter, julestrømper, pynt og stæsj. Skal du ha slike stoffer billig så er det bare å ta seg en tur på Grønland. Selv om ikke akkurat alle disse butikkene er så fancy og heller lukter av møllkuler, så kan man hvertfall få gjort noen varp til feks 20 kr metern.

Arbeidsplassen min rotete og fæl, men likevel en god plass. En mestringsplass, en øvingsplass, for jeg har jammen mye å lære. En plass for meg og kaffekoppen. Og nåler som knekkes og knekkes.

Slike puter har jeg lagd endel av blant annet. Jeg har vært så heldig å få ha puter og andre produkter i en bakgårdsbutikk hos ei venninne. Jeg har vel ikke ord for hvor deilig det er å orke og bruke evnene sine igjen. Eller bare føle at man har prestert noe, utrettet noe i løpet av en dag. I høst har jeg innimellom hatt sømmen å vise til. Jeg har noe å si til dem som ringer. Dette har jeg klart, dette har jeg prestert. Og det føles så godt.

Jeg er nok ikke så altfor glad i rødt i store doser. Ja, jeg vet at jul er rødt, men for meg så handler det om mye mer enn nisser og en haug med røde ting.  Jeg faller stadig tilbake til glitrende gull og sølv, og hvitt i kontrast til det røde. For å balansere, for man vil jo ikke få overdose. Jeg tror at jeg får mer og mer behov for å ha vakre ting å hvile øynene på, og er blitt selektiv i hva slags pynt som kommer inn i huset. Det er ganske koselig å tenke på at det henger slike julestrømper i endel hjem som jeg har sydd.  

Svak for vintage ja. Og om jeg skal si det selv, har jeg blitt god på glidlåser. Men ikke uten hodebry og klamme fingre.

Oppi all produksjon så har jeg begynt å hekle oldemorsruter. Jeg fikk inspirasjonen fra en venninne og av å lese i boken » Hekling- gammel teknikk i ny design». Synes fargekombinasjonen ble lekker, men om jeg klarer så  mange som til teppe gjenstår å se. Foreløpig har det blitt med to stykk…For før dette teppet kan gjøres ferdig må jeg gjøre klart babyteppet jeg hekler til mitt nye tantebarn i januar.


Og innimellom slagene har jeg forelsket meg i serien Dr Quinn. Om to så ufattelig ulike personer som likevel elsker hverandre så høyt, dog ikke uten å ha endel uenigheter på veien. Om å våge å håpe på det umulige og våge å stå opp for de svake. Om en kvinnelig lege på attenhundretallet som går på tvers av alt som blir sett på som normalt på den tiden. Er det rart jeg elsker denne serien. Jeg har kommet til sesong 3, og grini og ledd. Og det er en fullstendig jenteserie. Det gjør meg heller ikke noe at en av hovedpersonene er en herlig skapning du helst vil drømme om om natta, og som har skjeggstubber. Dere vet jo hvor skjeleven jeg blir av skjeggstubber.

Her er litt av produktene jeg solgte i helgen. Jeg hadde endel ting på en bod utenfor butikken, i tillegg til ting jeg hadde inne.

Jeg har aldri før glemt å ordne med adventstaken første søndag i advent, men iår har jeg bortprioritert hjem og meg selv og alt har blitt forsinket. Jeg hadde riktignok den beste feiringen av første søndag i advent på lenge i helgen, jeg feiret den i et hjem med mye kjærlighet og lys. At det i tillegg begynte å snø gjorde sitt til at jeg fikk en kriblende følelse i magen.

Vel hjemme, en dag forsinket har jeg knabbet en grønn grein av naboen og funnet fram adventspynten. Ikke så lett å se, men er elementer av lilla i pynten, ellers det som falt meg inn der og da. Litt sølvkuler, kanelstenger, vintagebilder og hvite lys. Så får de andre lysestakene mine får lilla.

Så tenner jeg det første lyset ikveld. Og i bilen hjem så hørte en julesang hvor teksten var; «der hvor lyset er, der er det jul». Så da kan vi vel offesielt si at jula har kommet til bula mi også. Og freden, roen, og hvilen skal senke seg over meg. Og symaskina er glad til, for all hvilen den kan få-

Men mest av alt er jeg så «langt ned i magen»- glad. Så glad for menneskene jeg er glad i og så glad for at det kommer nok en jul som sprer lys og varme, og mange fine øyeblikk som kan deles, på tross at man er syk, singel eller har en har tanker om julefeiringer som ikke var så bra. Julen er uansett tiden for å senke pulsen, nyte lukten, og kanskje være litt ekstra raus og romslig. Kanskje er det også en tid hvor håpet fylles på ny. Og jeg gleder meg barnslig mye!

Reklame

Svar

 1. Jeg er så enig med deg i det å bli opptatt av å ha vakre ting å hvile øynene på!!Det er virkelig noe i det:) Jeg skal hjem å sette opp adventslysestaken i vinduet i dag. Og så Dr. Quinn. Den serien har jeg vært forelska i en stund. Håp, lys og mye raushet ønsker jeg deg i adventstida!

  • Du har så nydelig blogg og tar så mye fine bilder. Er litt dårlig på å kommentere for tiden, men jeg ser deg;-) Så serien da den gikk på tv, men tror ikke jeg har fått med meg alle episodene og er skikkelig gøy å se den fra begynnelsen.. menmye snørr og tårer her da! Ønsker deg en strålende førjulstid selv!

 2. Hei, så flink du er! Kjempefine ting du lager? Jeg vil gjerne se bloggen hvis jeg kan..?
  Supert at du har overskudd til slike ting, blir glad når det går bra med deg vet du 🙂

  • så fint at du blir glad, så blir jeg enda mer glad også fortsetter det sånn til vi smiler rundt 🙂 !! Adresse er sendt ja;-)

 3. Hurra for kreative deg!! Jeg gleder meg til å ta i bruk sminkepung etterhvert ;o)

  • jippy, den er snart i dine hender ja, gøy å sy for deg!!klem

 4. Så gøy å lese at du er glad, og såpass i form at du får til alt dette. Utrolig mye vakkert å hvile øynene på det må jeg si! Unner deg det beste videre i desember og håper du får en fantastisk adventstid kjære deg 🙂

  • Så flott at du likte tingene mine, det er strålende. Og jeg synes å lese borte hos deg at du har det stort sett ganske fint selv.. SKulle du på tur nedover i jula? Håper ferien blir strålende! unner deg alt godt..

 5. åh -kjempefine ting -du er flink!!:D

  -kan jeg få se bloggen?

  • Hei vibeke:-)
   Tror ikke jeg kjenner deg jeg, da er jeg litt småskeptisk til å gi ut fullt navn på bloggen min. Har du egen blogg du?

 6. Så deilig å lage ting, få brukt seg igjen. Herlig å lese om, gratulerer med framgangen! Nå forelska jeg meg litt i den hvite julestrømpa, kjente jeg….

  🙂

  • ååå, en gryende forelskelse er bra;-) Får si fra om det går over i ekte kjærlighet og du bare mååå ha 😉 Den er forresten solgt, men det kan lages fler om du vil.. håper å se deg snart:-)

 7. Koselig lesning!:0) Vinterkveldene blir mye trivligere med litt adventspynt og lys i vinduene. Kunne også tenkte å kikke på den bloggen du nevner her!:0)

  • Hei og takk for kosleig kommentar! Er ganske lite som skal til for å få det riktig så koselig i disse tider, elsker det. Mail sendes! Håper du får en strålende adventstid. Så forresten på fotobloggen din noen bilder tatt med filter, spennende vil jeg si, må lese litt mer!

 8. Det var en koselig post å lese.. 🙂 Og til og med Mr.Ulmis (mister, ikke sant) ser at du lager kjempefine ting! 🙂 De julesokkene var jo kjempestilige og fine! 😀

  Fint å se at du smiler og gleder deg – gleder deg over alt som er bra! Og så gøy med et nytt tantebarn, da! Tantedobbelrose!! 😀 😀

  Ønsker deg ei kjempefin adventstid!

 9. Klart du er mister, og nesten minister, hvertfall litt adelig? For når jeg er prinsesse så skal du få lov å være prins 😉

  Så flott at selv ulmis liker strømper og stæsj. Sier dere julesokker der nede eller over there?

  Vettu, jeg blir tantetripperrose! Tar helt av her i produksjonen..

  Ønsker deg en fin adventstid Ulmevennen, og håper at ting ordner seg for snille gutter 😉

 10. Du lager så nydelige ting!!
  😀
  Det er så deilig å kunne bruke sine kreative sider synes jeg, og siden jeg selv ikke klarer å få til et rett søm en gang så er det fint at noen andre gjør det! *ler*

  • å så søt du er:-) nå får du snart tre lekre strømper på veggen hjemme også;-)
   Godt å ha deg hjemme!! tryggest liksom å vite at du befinner deg på en sofa i norge liksom, så vet jeg hvor jeg har deg 😉

 11. Haha, sa jeg julesokker?? Ja, jeg gjorde visst det.. 🙂 Er det helt feil?? Jeg har egentlig ikke noe forhold til julestrømper…, men sier normalt sokker framfor strømper, ja. 🙂

  Trippel?? Oj, ulmisen klarer visst ikke å følge med… :ops:

  • hihi, du sa det ja. Men du kan gjerne få kalle den sokker. Heldigvis går jg ikke med disse «sokkene» som er avbildet, ville blitt mye dill og dall og liten plass i skoen gitt;-) Har du ikke egen julesokk som nisen fyller med godis? Tror jammen jeg skal beholde en selv som pappa skal få fylle opp på julaften=) Blir aldri for gammel til slik gitt…

   Ja, helt sykt.. de har så definitivt funnet uttav hvordan de skal gjøre det, og da gjør de ikke anna.. Regner med nr 4 i løpet av neste år. Også jeg som tenkte å være først ut, men nå ser det ut til at jeg blir sist..

 12. Åh, Dr. Quinn! 😀 Jeg også elsket den serien, går den på tv nå?

  • Nei desverre, men kjøpte masse sesonger på cdon!! elsker den!! Herlighet, sipper nesten på hver episode jo! Gjør du og?

 13. Nå er det evigheter siden jeg har sett på den, men jeg husker jeg syntes han.. ååh, hva het han.. uansett, så var han utrolig kjekk, og alt var så kjemperomantisk 😀 Skulle vært laget sånne serier nå også, det er så mye «plastic» ute og går!

  • Enig!! Sully kalles han, herlige sully=) Mye problemer som skal løses, spennende legecaser, mye tårer, mye kjærlighet, ja stort sett «it».. enig, liker dette bedre enn plastic fantastic:-)

 14. Sully var det ja! 😀 Såå kjekk og ordentlig mann også, hehe. Tror serien begynte å gå da jeg var fjortis, ikke rart man ble forelsket med alle de hormonene i sving :p


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: