Publisert av: tornerose | desember 16, 2009

Årets juleplate

Hvert år pleier jeg å kjøpe en ny julecd. Dette har jeg ikke holdt i år. Jeg klarte rett og slett ikke velge, så ble to. Jeg er liker «ren» julemusikk med ikke så mye mik mak, gjerne bare julesalmer blotter for amerikanisert jul.

Det var mange gode kandidater på listen i år.

Rita Eriksen som Frelsesarmeens julecd. Mange flotte sanger, også endel nye og med Eriksens countrytouch. Kanskje derfor valgte jeg den bort, siden grensen for hva som er for mye og lite country er syltynn.

Strålende jul av Sissel og Odd er også en folkefavoritt. Jeg har valgt å kun ha den på Spotify og ikke kjøpt cd-en selv om den er aldri så nydelig. Denne har også et snev av country synes jeg.

Søstrene Ingelin og Hildegunn Garness får også toppkarakter for sin plate «Barnet i krybben».  Den skal vist inneholde endel tradisjonelle julesanger, bare med litt ny vri. Men denne har jeg ikke hørt, men har veldig lyst!

Jeg endte med disse to cd-ene i år og jeg gir dem høy karakter for nydelige stemmer og nydelige sanger! Det eneste som både kan være positivt og negativt er at det er endel ny sanger, men kanskje vi trenger det i tillegg til tradisjonssangene? Sanger som «Himlen i min favn» og «En stjerne skinner i natt» har jo blitt adopert av folket og godt mottat som julesanger i årene som var, så kanskje er vi åpne for fler?  Men er du en som kun hører på rene julesanger, så er det nok flere sanger som ikke faller i smak her.

Helene Bøksle med «Det hev ei rose sprunge».

«I julens lys» av Stephen Brandt-Hansen.

Hvilken juleplate har du falt for i år?

Reklame

Svar

 1. Årets juleplate ble en gammel klassiker -«It’s snowing on my piano» med Bugge Wesseltoft. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har kjøpt den før 🙂 Nydelig og stemningsfull musikk som ikke blir helt overdose jul heller. Anbefales når du skal kjøpe neste års jule-CD 😉

  • Den har jeg, tror det var årets cd for ett par år siden:-) så godt kjøpt! Den er annerledes, jazza, men jeg liker den. Fryktelig lite bråk og veldig behagelig for ører og hjerne i grunn. Egner seg fint som bakgrunnsmusikk. Jeg får litt assosiasjoner til nåler bare, for den spilles hos akupunktøren min;-)

 2. Jeg kan også den utenat fram og tilbake!! «It’s snowing on my piano» altså. 🙂 Spiller hos min akupunktør as well..

  Mitt juleplatekjøp ble en CD som er spilt inn av en venninne av meg. Tine Thing Helseth som spiller trompet, veldig fin CD og på kjøpet ble visst Ole Edvart Antonsen og. Fine begge to. Mamma klasket til med Sissel og Odd, så det blir vel litt av den og..

  😉 Ha en flott førjulstid, selvom det ikke er så lenge igjen ❤

  • Tine hører jeg på spotify, veldig nydelig musikk!! liker godt bare ett instrument egentlig… Er Antonsen også julecd? Kose deg masse i førjulstida, ja nå er jula mer eller mindre her gitt!! Ble det superlim eller knekk på huset ditt forresten? Klem

 3. Med «it’s snowing on my piano» og Bing Crossby i hus, blir alt en nedtur i forhold, har jeg erfart. Så i år står jeg over nykjøp, tror jeg. Selv om Stings «If on a winters night» vurderes. Den skal også være litt utradisjonell.

  Jeg var forresten på julekonsert med Oslo Gospel Choir en gang i 93 eller noe da en meget spent dirigent fortalte at han hadde skrevet en ny julesang som han ville prøve ut på publikum og som han håpte etterhvert kunne bli tradisjon… Hver gang jeg har hørt “En stjerne skinner i natt” siden, blir jeg tatt tilbake til den opplevelsen.

  • Oj, Crossby, gitt. Litt ivrig på s-tasten der…

  • Høres du har to gode i hus ja, ikek vits med noen nye da gitt. Hører litt på Sting på spotify, den er annerledes men også litt fin. Liker ikke du litt jazzet også? Tore Aas fikk hvertfall rett i at sangen ble en hit og at det går ann å lage nye sanger.. Litt artig å tenke på det hver gang du hører sangen:-)

   Her har det i grunn blitt lite julecd-er etter jeg kom hjem. Blir heller erstattet med prat, da det blir litt mye med begge deler..

   Ønsker deg en strålende fin jul!! Klem

 4. Hei Tornerose, jeg pleier å ønske meg juleplate til gave fra broren min hver jul. Men i år greide jeg ikke å vente så jeg kjøpte meg Sissel og Odd. Men i bilen er det Carola og Jul i Betlehem. Klare meg ikke uten. Men på min mp3 har jeg Peter Joback http://www.youtube.com/watch?v=ENo5wDhYr4I&feature=related

  God jul til deg fra Lykke

  • Den er alldeles nydelig den til Jøback! Har den cd-en hans fra noen år tilbake.. Den Decembernatt er en gammel Cohen låt, men den passer i grunn til julesang også. Nydelig! Jul i Betlem gir også virkelig stemning! Og for en stemme!!! Kos deg masse med Sissel og Odd, og håper du får en fin fin jul!! klem

 5. hei hei, jeg har ikke hørt noen av de platene du har nevnt over her, men kanskje jeg rekker det i løpet av jula. MIN juleplate kommer ut i morgen, du vet, den der svensken…hehe. Ikke akkurat ment for jul kanskje,men det blir liksom en juleplate allikevel 🙂

  Og du, riktig god jul til deg og dine, håper du får det kjempekoselig 🙂

  • Å jaaa. du har jo egne juleplater du;-) Er den bra da??? Kom plutselig på at jeg ikke har svart på mailen, hjelpes, det svaret kommer rimelig sent, men det kommer etterhvert når julekaoset er over… Du er tenkt på hvertfall 😉

   Håper du får en fin jul frøken!!! Og at det nye året blir enda litt bedre enn i år..
   🙂

   • har bare rukket å høre den nye cd`n et par ganger, men høres fin ut. Det blir riktignok aldri like bra som det var helt i starten, men den gangen var jo alt bare magisk…magisk.
    Nuvel, ingen stress med mailen, jeg er bare VELDIG fornærmet selvfølgelig…hehe, neida, jeg har seriøst glemt det selv, det ble brått så mye der.

    Og god fortsettning til deg!

 6. Hmmm… Vanskelig velge èn. Jeg har en julespilleliste på iPhonen og den inneholder Oslo Gospel Choir, Clay Aiken, Michael Bublè, Josh Groban og Carola. Altså en salig blanding. Hehe. Men om jeg skal trekke fram tre favoritter er det Himlens Favn, Deilig er Jorden og Mitt Hjerte Alltid Vanker som ligger på topp, men i variert rekkefølge.

  • Ja, og Mary did you know. Enten med Jan Werner eller Clay Aiken.

  • Du og jeg har lik smak, de tre er på topp her også!! og julaften blir det ikke om det ikke synes Deilig er jorden. ÅÅ begynner å glede meg jeg, ikke lenge igjen!!

   Mary did you know er helt nydelig!!! Takk for at du minnet meg på den:-) ØNsker deg og dine en flotte julehøytid.. Feirer dere nyttår nedafor?

 7. Hehe, det ble knekk og en forbrent finger på kjøpet. 3. grads forbrening og god jul :o) Nå begynner det å komme seg litt, men jeg kan da fortelle at kokende sukker, er VELDIG varmt! Huden min kokte den og.. og hadd et lite blondt øyeblikk for på refleks puttet jeg fingeren i munn.. Så ja, jeg brant ikke bare finger, men tunge og gane i samme slengen..

  Men huset ble jo fint ;o) Nå har det til og med fått lys.. :o)

  Ha en GOD JUL og et strålende nytt år frøken!! ❤ Jeg er så glad for at du deler som du gjør !!

 8. God jul, kjære Tornerose! 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: